Ismét le kell állítanunk az úszótanfolyamokat

 


Az Országgyűlés döntése alapján 2020. november 11. szerdától az uszodák is be fognak zárni 30 napra.

 

A gyerekek, szülők és nyilván az Úszóiskolánk érdekében - amíg erre a vonatkozó szabályok, óvintézkedések betartásával lehetőségünk volt - megtartottuk az úszásórákat. Most sajnos kénytelenek vagyunk ismét leállni. Reméljük, hogy a járványhelyzet javul, és valóban "csak" 30 napos lesz a kényszerpihenőnk.

 

Az újrakezdésről azonnal tájékoztatást adunk itt a honlapon és Facebook oldalunkon.

 

Mindenkit örömmel látunk viszont a majdan újrainduló úszásórákon!

Vigyázzanak magukra, egymásra, az egészségükre! 
 


 
Baluswim Úszóiskola

 

 

 

A San Marco utcai uszoda a járványhelyzet miatt zárva van, így átmenetileg más, közeli uszodákban tartjuk az óráinkat.

Az újranyitásig a TVE uszodában oktatunk, az alább olvasható feltételek szerint. A San Marco utcai helyszín újranyitásakor tanfolyamainkat az augusztusban meghirdetett eredeti órarend és az őszi beiratkozások figyelembe vételével kezdjük majd el. A TVE és Komjádi uszodákból a gyermekeket - a szülőkkel való előzetes egyeztetés után - a San Marco utcai helyszín megfelelő csoportjaiba integráljuk.

 

 

 

 

 

Tájékoztató a 2020/21-es tanév „lakossági” úszótanfolyamairól a TVE uszodában

 

 

   

Az oktatás helyszíne

 

Óráinkat a III. kerületi Torna és Vívó Egylet (TVE) nemrég épült uszodájának (1037 Budapest, Kalap utca 1.) úszómedencéjében tartjuk. Az uszoda inkább a kezdő, vagy magasabb tudásszintű gyermekek oktatására alkalmas, a vízhez-szoktató tudásszintű gyermekek oktatására nem ideális, nem javasoljuk.

 

 

Az órák felépítése

 

Óráink ötvenöt percesek, és a következő módon épülnek fel: 45-50 perc fő rész, amelyben a gyerekek tudásszintjüknek megfelelő, lehetőségekhez mérten homogén csoportra osztva sajátítják el az úszás tudományát, majd  5-10 perc szabad játékkal fejezzük be az órát. 

 

 

Az oktatás időpontjai 

 

Óráinkat hétfő-, szerda-, és csütörtökönként 15:00 és 16:00 óra között tartjuk.

 

 

 

Tanfolyami díjaink, a befizetés módja

 

A tanfolyami díjak nem naptári hónapokra, hanem fizetési ciklusokra értendők. Ciklusainkat és azok árait az állami ünnepeket, szünnapokat és a tanítási szüneteket is figyelembe véve alakítottuk ki. A befizetés mindig előre, legkésőbb az aktuális ciklus első hetében kell, hogy megtörténjen.


 

Az úszás díja fizetési ciklusonként:

Heti egyszer járóknak: 10.000 Ft/fő.
Heti kétszer járóknak: 20.000 Ft/fő.
Heti háromszor járóknak: 28.000 Ft/fő.

A tanfolyam díját 4 hetes (szünetek esetén lehet hosszabb) fizetési ciklusokra bontjuk, a tanítási szüneteket és az ünnepeket is figyelembe véve. A befizetés minden ciklus első hetében történik.

 

 
 
Fizetési módok és feltételek
 
 Jelentkezéskor az első tanfolyami díjukat csak készpénzben tudják fizetni. 
 
A továbbiakban a már regisztrált gyermekek után készpénzben, utalással, és OTP SZÉP kártyával is tudják rendezni az úszás díját. A fizetés módja szabadon változtatható a tanév során, az adott fizetési módra vonatkozó szabályok betartásával.

Minden megkezdett fizetési időszakot teljes egészében ki kell fizetni, akkor is, ha a gyermek csak egyszer vesz részt az oktatáson az adott ciklusban. A befizetés mindig előre, legkésőbb az aktuális ciklus első hetében kell, hogy megtörténjen. Akik a befizetési időszak után fizetik be a tanfolyam díját és ezt nem jelzik előre, azoktól az adott időszakra 10%-kal magasabb tagdíjat kérhetünk.

A hiányzott alkalmak díjának visszatérítésére nincs lehetőség. A gyermekek fejlődése érdekében a hiányzások pótlását biztosítjuk a szabad helyek erejéig. Pótolni csak a befizetett időszakokban, saját csoportétól eltérő csoportban, előre egyeztetett időpontban lehet. A pótlási igényeket legalább két munkanappal előre szükséges jelezni. A tanév során nem pótolt hiányzások átvihetők a következő tanévre a fenti feltételrendszer szerint.

Pénz visszatérítés nincs, azonban, ha valaki befizetett, és az adott fizetési ciklusban minden óráról hiányzott, akkor a következő fizetési időszakban mentesül a fizetés alól, a már befizetett összeg mértékéig, így lejárhatja a hiányzásait.

Hosszan tartó hiányzás esetén egy fizetési ciklus erejéig tartjuk díjmentesen a helyet.

  

A tanév fizetési ciklusai 

 

A tanfolyam díját 4 hetes (szünetek esetén hosszabb) ciklusokra bontjuk, a tanítási szüneteket és az ünnepeket is figyelembe véve. A befizetés minden ciklus első hetében történik. 

 

A 2020/'21 tanév fizetési ciklusai:

10.05-11.07, 5 hét, benne őszi szünet (amíg nem oktatunk: 10.26 - 11.01);

11.09-12.05;

12.07-01.16, 6 hét, benne téli szünet (amíg nem oktatunk: 2020.12.20 vasárnap - 2020.01.03. vasárnap);

01.18-02.13;

02.15-03.13;

03.16-04.17, 5 hét benne tavaszi szünet (amíg nem oktatunk: 04.01-04.06.);

04.19-05.15;

05.17-06.12. 

 

 

Amennyiben egy ciklusban kevesebb vagy több órát tartunk, mint az áraknál feltüntetett alkalomszám, akkor annak a ciklusnak a díját arányosan csökkentjük vagy emeljük.                   

Ha a mi hibánkból vagy rajtunk kívül álló okokból marad el óra (pl. nem áll rendelkezésre medence), úgy a következő fizetési időszak díját arányosan csökkentjük. 

 

 

 

További információk, fontos tudnivalók az úszásórákról, uszodahasználatról

 

 

Tanfolyamainkon csak a 4. életévüket betöltött, egészséges, fertőző betegségben nem szenvedő, szobatiszta gyermekeket tudunk fogadni.

Az úszásoktatást 21 x 28,5 méteres, 2,0 méter mély úszómedencében (27°C) tartjuk. EZT AZ USZODÁT VÍZHEZ - SZOKTATÓ TUDÁSSZINTŰ GYERMEKEKNEK NEM JAVASOLJUK!

Szükséges felszerelések: úszóruha, törölköző vagy köpeny, úszósapka, papucs, hosszú hajú lányoknak hajszárító. Az úszószemüveget csak azoknak engedjük úszás közben használni, akik magabiztosan tudnak tájékozódni nyitott szemmel a víz alatt, de játékidőben minden gyerek felveheti. Ez alól kivételt jelent, ha orvosi igazolást hoznak.

A gyerekeket az azonos nemű kísérők segíthetik az öltözésben.
Kérjük csak azokat a gyerekeket kísérjék az öltözőbe, akik nem tudnak önállóan átöltözni az edzés előtt és után.

A szülők a medencetérbe nem mehetnek be.

Az öltözőben hagyott ruhákért, értékekért, felszerelésekért nem tudunk felelősséget vállalni!

 

A TVE LÉTESÍTMÉNY HASZNÁLATI RENDJE ide kattintva olvasható.


Az ÖLTÖZŐI HÁZIREND  ide kattintva olvasható.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A környéken a parkolás fizetős.

 

 

 

A járványügyi helyzet miatti kérések, intézkedések


A koronavírus okozta helyzet miatt az általánostól eltérő szabályokat kell betartaniuk a gyerekeknek és kisérőiknek.


Az uszoda előterében (lobby) területén a szülők és kísérők nem tartózkodhatnak.


A kísérők a várakozás ideje alatt igénybe vehetik a TVE főépület büféjét, tartózkodhatnak a futball lelátón, vagy úszójegy váltása esetén úszhatnak is.

 

 

 

Jelentkezés, beiratkozás


   

Az online jelentkezési lapokat innen érhetik el: 

 

ONLINE JELENTKEZÉSI LAP - LAKOSSÁGI TANFOLYAM,  TVE USZODA 

 

 

A tanfolyamokkal kapcsolatban az alábbi elérhetőségeken tudnak érdeklődni:

 
E-mail: baluswim@gmail.com
 
Visontai Balázs: 06 20 523 7771
 
Egervári Hajni: 06 20 523 7505