Lovas-úszó tábor

  

 

 

 

 

 

Ismertető a Baluswim Úszóiskola 2019-es, Budakeszi környéki lovas és úszó nyári napközis táborairól

 

 

 

A nyári táborok, időpontjai, helyszínei

 

  

A lovaglás helyszíne az első 3 turnusban (június 17-től 21-ig,

június 24-től 28-ig, július 1-tól 5-ig):
Budakeszi Lovarda, 2092 Budakeszi Patak sor, a budakeszi Tesconál épült szennyvíztisztító felé vezető új aszfalt úton érdemes érkezni a lovardába. 

 

 

A lovaglás helyszíne a 4. turnusban (július 8-tól 12-ig): Budakeszi, Pilisi Parkerdő, a Budakeszi MOL kúttól Telki irányába haladva a 3. kilométerkőnél balra, 20929.

 

 

 

 

 Az úszó foglalkozások helyszíne: Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet (OORI), 1121 Budapest, Szanatórium utca 19. 

 

 

A tábor programja

 

Táborunkban a lovaglás, a lóval való bánásmód, helyes viselkedés alapjait sajátítják el a gyermekek. Úszásóráinkon a gyerekek tudásszintjének megfelelő csoportokban történik az úszás oktatása, meglévő tudásuk fejlesztése. 

Reggel a lovardába érkezve a gyermekek reggeliznek, a délelőtti lovas programokat követően különbusszal mennek át az uszodába, ahol közösen ebédelnek. A délutáni úszásig pihenéssel, csendes játékkal töltik az időt. A délutáni úszás után uszonnáznak, majd a szülők érkezéséig oktatóink felügyelete mellett szabadon játszanak. 

 Mivel a lovardák nyitottak, az időjárás miatt a szabadtéri programok változhatnak.

 

 

Fontos információk – szabályok 


 A táborban csak az 5. életévüket betöltött, szobatiszta, egészséges, fertőző betegségben nem szenvedő gyermekeket tudunk fogadni, ezért kérjük egy 4 napnál nem régebbi szülői nyilatkozattétel leadását a gyermek egészségügyi állapotáról, a turnusok első napján. A nyilatkozattétel letölthető a weblapunkról, de a táborban a táborvezetőtől is átvehető.

 

Amennyiben a gyermek valamilyen allergiában (étel, ital, rovarcsípés stb.) szenved, vagy valamilyen nem fertőző betegségre rendszeresen gyógyszert szed, vagy bármilyen okból diétát kell tartania, a beiratkozáskor kérjük, hogy erről írásban tájékoztassanak minket az űrlapon vagy a jelentkezési lapon. A tájékoztatás elmulasztásából fakadó következményekért nem tudunk felelősséget vállalni. 

 

A tábor programjaiban való részvétel feltétele, hogy a gyermekek szót fogadjanak és betartsák a tábor dolgozóinak és a külsős programok szervezőinek utasításait. Ezek hiányában a szülőre hárul minden felelősség a gyermeküket érő és az általa okozott károkat illetően, továbbá a gyermek kizárható a további programokból. A lovagláson a gyermekek kizárólag a szülők felelősségére vesznek részt. 

 

A gyermekeket a lovardából az úszás helyszínére (OORI) külön busszal szállítjuk. A programokat, helyszíneket illetően fenntartjuk a változtatás jogát, az esetleges módosításokról természetesen tájékoztatást adunk. Az időjárásból adódó változásokat igyekszünk kompenzálni, de az időjárásért felelősséget vállalni nem tudunk 😊

 

 

 

A táborok kezdési időpontjai, érkezés, távozás

  

Egy turnus 5 napig, hétfőtől péntekig tart. A táborba érkező gyerekeket a lovardában fogadjuk 8:00 és 8:30 között, és az uszodában adjuk át a szülőknek. Amennyiben reggel korábban hozná gyermekét, ezt kérjük jelezze a megfelelő helyen, a jelentkezés során. A gyerekekért délután legkésőbb 16:00 órára legyenek szívesek megérkezni! 

 

 

Érkezéskor és távozáskor legyenek szívesek jelentkezni a pedagógusoknál! Amennyiben egy gyermek egyedül mehet haza, vagy/és korábban kell elmennie, azt kérjük, legkésőbb aznap reggel írásban jelezzék a pedagógusoknál. 

 

 

 

A táborok díjai

 

A lovas és úszó tábor ára 39.900.- Ft/fő/turnus. Akinek a jelentkezése és részvételi díjának legalább 50%-a 2019. május 31-ig megérkezik hozzánk (utalással vagy készpénzben), annak 36.900.- forintért/fő biztosítjuk a tábort. Testvéreknek egyidejű részvétel és befizetés esetén 2000.-Ft /fő/turnus kedvezményt biztosítunk.

A két kedvezmény összevonható.

 

Hiányzás esetén nincs lehetőség pénz visszatérítésére, ahogyan betegség esetén sem. A hiányzott napokat viszont előzetes egyeztetés után pótolhatják 2019. nyarának utolsó táboros napjáig, bármelyik táboros helyszínünkön, az étkezés napi díját (1.600 Ft/fő/nap) újra kifizetve.

 

A táborok heti díja az eltérő étrendet követő gyermek esetében magasabb lehet. 

 

 

 

 

Hasznos tudnivalók a táborozáshoz 

 

 

A táborban részt vevők létszáma minimum 10, maximum 30 fő. 

 

Az időjárás miatt a szabadtéri programok változhatnak. 

 

A táborban szükséges felszerelések: papucs, törülköző, fürdőruha, úszósapka, tornacipő, rövid nadrág, szúnyog és kullancsriasztó, 0,5 literes kulacs, lovas foglalkozásokon (lovas vagy kerékpáros) sisak, póló, hosszú nadrág, naptej, papír zsebkendő, hajszárító (hosszú hajúaknak). Ha van,   hátprotektor. 

 

Külön ételt és italt a táborban a gyermekek nem fogyaszthatnak, ezért kérjük, ne csomagoljanak nekik és pénzt se küldjenek velük!

 

A táborban a gyermekek ruháiért, értékeiért, felszereléséért nem tudunk felelősséget vállalni, ezért amennyiben lehet, pénzt és mobiltelefont ne küldjenek a gyerekekkel. Ha mégis feltétlen szükséges, mert pl. önállóan közlekednek a gyerekek akkor értékeiket mindig adják le a táboroztató kollégáknál. 

 

A tábor megkezdése előtt kérjük, olvassák el az Uszoda házirendjét, amit honlapunkon (www.baluswim.hu) a „Tudnivalók” menüpont alatt is megtalálnak. 

 

A lovardában elvárt biztonsági és viselkedési szabályokat a lovas oktatók fogják megismertetni a gyerekekkel. 

 

Az OORI területére a gépkocsival történő behajtás csak térítés ellenében lehetséges, az intézmény teljes területén tilos a dohányzás! 

 

 

Jelentkezés, beiratkozás 

 

Érdeklődni a táborokkal kapcsolatban folyamatosan tudnak az alábbi elérhetőségeken:

 

E-mail: baluswim@gmail.com

 

Visontai Balázs: 06 20 523 7771

 

Egervári Hajni: 06 20 523 7505

 

Beiratkozni az elektronikus ONLINE ŰRLAP kitöltésével majd beküldésével, vagy a tábor helyszínén a táboroztató kollégáktól (a reggeli érkezés és a délutáni távozás idején) átvehető/átadható JELENTKEZÉSI LAP kitöltésével, és minimum 50% előleg befizetésével, illetve átutalásával tudnak a szabad helyek erejéig.