Tájékoztató a 2019/20-as tanév „lakossági” úszótanfolyamairól

 

  

 
Az oktatás időpontjai, helyszínei
 
 
Óráinkat hétfőtől péntekig, délutánonként 16:00 és 20­­:00 óra között, illetve szombat délelőtt 8:00 és 12:00 óra között tartjuk, helyszíntől függően.
 
  
 
"San Marco utcai uszoda"
 
San Marco utcában található Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Diákotthon és Gyermekotthon medencéje (Budapest, III. kerület, San Marco utca 48-50).
Vízhez-szoktatótól a haladó tudásszintig alkalmas. 

A San Marco utcai uszoda órarendje ide kattintva olvasható

 


 

 

"OORI Uszoda"
 
Az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet medencéje (OORI, Budapest XII. kerület, Szanatórium utca 19.).
Vízhez-szoktatótól a haladó tudásszintig alkalmas. 
 

 

Az OORI uszodájának órarendje ide kattintva olvasható

 
 
 
 
 
 
Tanfolyami díjaink, a befizetés módja 
 
 

A tanfolyami díjak nem naptári hónapokra, hanem fizetési ciklusokra értendők. Ciklusainkat és azok árait az állami ünnepeket, szünnapokat és a tanítási szüneteket is figyelembe véve alakítottuk ki. A befizetés mindig előre, legkésőbb az aktuális ciklus első hetében kell, hogy megtörténjen.

 

 
Normál létszámú (10-12 fő) csoportoknál, amelyeknél heti két alkalomra hirdettük meg óráinkat: 15.400 Ft (8 alkalom).
 
 
Kis létszámú csoportoknál (4-7 fő), amelyeknél heti két alkalomra hirdettük meg óráinkat: 19.800 Ft (8 alkalom).
 
 
Heti egy alkalomra meghirdetett tanfolyami óráinknál: 10.000 Ft (4 alkalom).
 
 
A felnőtt csoport díjazása eltér, mert nem tudjuk biztosítani a pótlás lehetőségét. Egy ciklus díja fixen 10.000 Ft, és minden alkalom után, amelyen a résztvevő megjelent, további 900 Ft. A csatlakozáskor az első ciklusra előre be kell fizetni a 17.200 forintot, a további ciklusokban pedig mindig a megelőző ciklus hiányzásainak számával csökkentett díjat kell fizetni.
 
 
Vízhez-szoktató tudásszint esetén szakmai okokból csak kis létszámú csoportokat indítunk.
 
 
Testvéreknek 5% kedvezményt adunk az úszás díjából. Azok, akik egy félévet előre befizetnek, 10% kedvezményben részesülnek. A két kedvezmény összevonható.
 
 
 
 
A tanév fizetési ciklusai 2019. szeptember 9-től - 2020. június 6-ig
 

A tanfolyam díját 4 hetes (szünetek esetén hosszabb) ciklusokra bontjuk, a tanítási szüneteket és az ünnepeket is figyelembe véve. A befizetés minden ciklus első hetében történik. 

 
1) 09.09-10.05;
2) 10.07-11.09, 5 hét, benne őszi szünet (amíg nem oktatunk: 10.27 - 11.03);
3) 11.11-12.07;
4) 12.09-01.18, 6 hét, benne téli szünet (amíg nem oktatunk: 2019.12.21 szombat - 2020.01.05. vasárnap);
5) 01.20-02.15;
6) 02.17-03.14;
7) 03.16-04.11, benne tavaszi szünet (nem oktatunk: 04.09-04.11.);
8) 04.13-05.09, benne tavaszi szünet (nem oktatunk: 04.13-04.14.);
9) 05.11-06.06. 
 
Amennyiben egy ciklusban kevesebb vagy több órát tartunk, mint az áraknál feltüntetett alkalomszám, akkor annak a ciklusnak a díját arányosan csökkentjük vagy emeljük.                   
Ha a mi hibánkból, vagy rajtunk kívül álló okokból marad el óra (pl: nem áll rendelkezésre medence), úgy a következő fizetési időszak díját arányosan csökkentjük. 
 
 
 
 Fizetési módok
 
-  A tanév első fizetési ciklusának díját a 08.24. és 08.29. között jelentkezők csak utalással tudják rendezni.
-  A 09.03.után jelentkezők az első tanfolyami díjukat csak készpénzben tudják fizetni. 
-  A továbbiakban a már regisztrált gyermekek után készpénzben és utalással is tudják rendezni az úszás díját. Utalással történő fizetés esetén az első fizetési ciklus kivételével mindig 2 ciklus díját kell minimum rendezni.
 
 
Minden megkezdett fizetési időszakot teljes egészében ki kell fizetni, akkor is, ha a gyermek csak egyszer vesz részt az oktatáson az adott ciklusban. A befizetés mindig előre, legkésőbb az aktuális ciklus első hetében kell, hogy megtörténjen. Akik a befizetési időszak után rendezik a tanfolyami díjat és ezt nem jelzik előre, azoktól az adott időszakra 10%-kal magasabb tagdíjat kérünk.
 
 
A hiányzott alkalmak visszatérítésére nincs lehetőség. Ha valaki befizetett és az adott időszakban minden óráról hiányzott, akkor a következő fizetési időszakban mentesül a fizetés alól a már befizetett összeg mértékéig, így lejárhatja a hiányzásait. Továbbá, a hiányzások pótlására lehetőséget biztosítjuk a szabad helyek erejéig, előre egyeztetett időpontban. A pótlási igényeket legalább két munkanappal előre szükséges jelezni! Pótolni csak a befizetett időszakokban, saját csoportétól eltérő időpontban lehet! A tanév során nem pótolt hiányzások átvihetők a következő tanévre a fenti feltételrendszer szerint.
 
 
Hosszan tartó hiányzás esetén egy fizetési ciklus erejéig tartjuk díjmentesen a helyet.
 
 
 

 

 
További információk, fontos tudnivalók
az úszásórákról, uszodahasználatról
 

Óráink ötvenöt percesek, és a következő módon épülnek fel: 45-50 perc fő rész, amelyben a gyerekek tudásszintjüknek megfelelő, lehetőségekhez mérten homogén csoportra osztva sajátítják el az úszás tudományát, majd  5-10 perc szabad játékkal fejezzük be az órát.

 

Tanfolyamainkon csak a 4. életévüket betöltött, egészséges, fertőző betegségben nem szenvedő, szobatiszta gyermekeket tudunk fogadni.

 

Szeretnénk megkérni Önöket arra, hogy ha a tanfolyamra érkező gyermek(ek), ellenkező nemű kísérővel jönnek, és a gyermek(ek) még nem tud(nak) egyedül öltözni, akkor a kísérő felnőtt nemének megfelelő öltözőben öltöztessék át gyermekeiket, hogy nagyobb korú tanítványaink és oktatóink is nyugodtan öltözhessenek.  
 
Szükséges felszerelések: úszóruha, törölköző vagy köpeny, úszósapka, papucs, hosszú hajú lányoknak hajszárító (Az úszószemüveget csak azoknak engedjük úszás közben használni, akik magabiztosan tudnak tájékozódni nyitott szemmel a víz alatt.  Ez alól kivételt jelent, ha orvosi igazolást hoznak. Játékidőben minden gyerek felveheti az úszószemüvegét.). A papucs (váltócipő) a kísérőknek - látogatóknak is kötelező.
 
 
Bizonyos helyzetekben előfordulhat, hogy a szülői jelenlét nem kedvez az oktatás folyamatának, ezt jelezni szoktuk a szülőknek. Ilyenkor legyenek szívesek, tegyenek eleget kérésünknek, és hagyják el a medenceteret, mert a legjobb szándékkal és felkészültséggel végzett oktatói munkát is nehezíti a gyerekek figyelmének megosztása.
 
 
Az öltözőben hagyott ruhákért, értékekért, felszerelésekért nem tudunk felelősséget vállalni!
 
 
A létesítményekben a gyermekek és a kísérők kötelesek betartani a házirendet.
 
A San Marco utcai uszoda Házirendje ITT olvasható,
az OORI uszoda házirendje pedig  ITT olvasható.
 
 
 
 

 Jelentkezés, beiratkozás

 

 
Az online jelentkezési lapokat innen érhetik el augusztus 26-tól 29-ig, majd néhány nap technikai szünetet követően szeptember 9-től folyamatosan
   

 

ONLINE JELENTKEZÉSI LAP - SAN MARCO UTCAI USZODA 

 

A San Marco utcai uszoda órarendje ide kattintva olvasható

 

 

 

 

ONLINE JELENTKEZÉSI LAP - A REHABILITÁCIÓS INTÉZET (OORI) USZODÁJA

 

Az OORI uszodájának órarendje ide kattintva olvasható