Tájékoztató a 2018/19-es tanév „lakossági” úszótanfolyamairól

 

   

 

Az oktatás időtartama

 

A tanévhez igazodva 2018. szeptember 11-től - 2019. június 8-ig.

 

Tanfolyamainkon csak a 4. életévüket betöltött, egészséges, fertőző betegségben nem szenvedő, szobatiszta gyermekeket tudunk fogadni.


 

Az oktatás időpontjai

 

Hétfőtől péntekig, délutánonként 16:00 és 20­­:00 óra között, illetve szombat délelőtt 9:00 és 12:00 óra között. 

 

A tanfolyami befizetések 4-5 hetes ciklusokra szólnak, melyeket az állami ünnepeket és a tanítási szüneteket is figyelembe véve alakítottunk ki.

 

A tanév ciklusai:

 

       
1) 09.10-10.06,
2) 10.08-11.10. (őszi szünet, ami alatt nem oktatunk: 10.28-11.04),
3) 11.12-12.08,
4) 12.10-01.12. (téli szünet, ami alatt nem oktatunk: 12.22-01.04),
5) 01.14-02.09,
6) 02.11-03.09,
7) 03.11-04.06,
8) 04.08-05.11. (tavaszi szünet, ami alatt nem oktatunk: 04.18-04.23),
9) 05.13-06.08.
 

 

 

Jelentkezés, beiratkozás

 

Az úszótanfolyamok órarendjeit  helyszíni bontásban az alábbi linkeken tekinthetik meg:

 

 

A San Marco utcai uszodába szervezett tanfolyamok órarendje

  

 

Az OORI uszodájába szervezett tanfolyamok órarendje

 

Amennyiben egy ciklusban kevesebb vagy több órát tartunk, mint az áraknál feltüntetett alkalomszám, akkor annak a ciklusnak a díját arányosan csökkentjük vagy emeljük.

Ha a mi hibánkból, vagy rajtunk kívül álló okokból marad el óra (pl: nem áll rendelkezésre medence), úgy a következő fizetési időszak díját arányosan csökkentjük. 
 

 

Az online jelentkezési lapokat innen érhetik el

   

ONLINE JELENTKEZÉSI LAP - SAN MARCO UTCAI USZODA 

     

ONLINE JELENTKEZÉSI LAP - ORSZÁGOS ORVOSI REHABILITÁCIÓS INTÉZET (OORI) USZODÁJA

 

 

    
Oktatási helyszínek 

 

San Marco utcában található Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Diákotthon és Gyermekotthon medencéje (Budapest, III. kerület, San Marco utca 48-50). Vízhez-szoktatótól a haladó tudásszintig ajánljuk.
A San Marco utcai Intézmény jellege nem teszi lehetővé, hogy a gyerekek és kísérőik önállóan mozogjanak a létesítményen belül, ezért az uszoda és a porta között csak az intézmény kísérőjével vagy az Úszóiskola képviselőjével tudnak közlekedni.

 

A létesítmény Házirendje ITT olvasható.

 

 

Az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet medencéje (OORI, Budapest XII. kerület, Szanatórium utca 19.). Vízhez-szoktatótól a haladó tudásszintig ajánljuk. Az OORI területére autóval sajnos csak térítés ellenében lehet behajtani. 

A létesítmény házirendje ITT olvasható.

  

 

Az órák felépítése

  

Óráink ötvenöt percesek, és a következő módon épülnek fel:


 

 45-50 perc fő rész, amelyben a gyerekek tudásszintjüknek megfelelő, lehetőségekhez mérten homogén csoportra osztva sajátítják el az úszás tudományát, majd  5-10 perc szabad játékkal fejezzük be az órát.

 

 

 

 Tanfolyami díjaink 

 

A tanfolyami díjak a fenti ciklusokra értendők. Ciklusainkat és azok árait az állami ünnepeket és a tanítási szüneteket is figyelembe véve alakítottuk ki. A befizetés mindig előre, legkésőbb az aktuális ciklus első hetében kell, hogy megtörténjen.

 

Normál létszámú (10-12 fő) csoportoknál, amelyeknél heti két alkalomra hirdettük meg óráinkat: 14.600 Ft (8 alkalom).

 

Kis létszámú csoportoknál (4-7 fő), amelyeknél heti két alkalomra hirdettük meg óráinkat: 18.800 Ft  (8 alkalom).

 
 
Heti egy alkalomra meghirdetett tanfolyami óráinknál: 9.500 Ft (4 alkalom).
 
 
Vízhez-szoktató tudásszint esetén szakmai okokból csak kis létszámú csoportokat indítunk!
 
 
A tanfolyam díját 4 hetes (szünetek esetén hosszabb) ciklusokra bontjuk, a tanítási szüneteket és az ünnepeket is figyelembe véve. A befizetés minden ciklus első hetében történik. 
 
A tanév első ciklusának tanfolyami díját az on-line jelentkezők csak utalással, a továbbiakban készpénzben vagy utalással tudják befizetni. Utalással történő fizetés esetén mindig 2 ciklus díját kell minimum rendezni (az első ciklus kivétel).
 
Minden megkezdett fizetési időszakot teljes egészében ki kell fizetni, akkor is, ha a gyermek csak egyszer vesz részt az oktatáson az adott ciklusban. Akik a befizetési időszak után fizetik be a tanfolyami díjat és ezt nem jelzik előre, azoktól az adott időszakra 10%-kal magasabb tagdíjat kérünk.
 
A hiányzott alkalmak visszatérítésére nincs lehetőség. Ha valaki befizetett és az adott időszakban minden óráról hiányzott, akkor a következő fizetési időszakban mentesül a fizetés alól a már befizetett összeg mértékéig, így lejárhatja a hiányzásait. Továbbá, a hiányzások pótlását biztosítjuk a szabad helyek erejéig, előre egyeztetett időpontban. A pótlási igényeket legalább két munkanappal előre szükséges jelezni! Pótolni csak a befizetett időszakokban, saját csoportétól eltérő időpontban lehet! A tanév során le nem pótolt hiányzások átvihetők a következő tanévre a fenti feltételrendszer szerint.
 
 
Hosszan tartó hiányzás esetén egy fizetési ciklus erejéig tartjuk díjmentesen a helyet.
 
 
Testvéreknek 5% kedvezményt adunk az úszás díjából. Azok, akik egy félévet előre befizetnek, 10% kedvezményben részesülnek. A két kedvezmény összevonható.
 
 
 
 

További információk, fontos tudnivalók

 

 

Néhány hasznos információ az úszásórákkal, uszoda használattal kapcsolatban

 

Szeretnénk megkérni Önöket arra, hogy ha a tanfolyamra érkező gyermek(ek), ellenkező nemű kísérővel érkeznek, és a gyermek(ek) még nem tud(nak) egyedül öltözni, akkor a kísérő felnőtt nemének megfelelő öltözőben öltöztessék át gyermekeiket, hogy nagyobb korú tanítványaink és oktatóink is nyugodtan öltözhessenek.  

 

Szükséges felszerelések: úszóruha, törölköző vagy köpeny, úszósapka, papucs, hosszú hajú lányoknak hajszárító (Az úszószemüveget csak azoknak engedjük úszás közben használni, akik magabiztosan tudnak tájékozódni nyitott szemmel a víz alatt, de játékidőben minden gyerek felveheti. Ez alól kivételt jelent, ha orvosi igazolást hoznak). A papucs (váltócipő) a kísérőknek - látogatóknak is kötelező.
 
 
Bizonyos helyzetekben előfordulhat, hogy a szülői jelenlét nem kedvez az oktatás folyamatának, ezt jelezni szoktuk a szülőknek. Ilyenkor kérjük, tegyenek eleget kérésünknek, és hagyják el a medenceteret, mert a legjobb szándékkal és felkészültséggel végzett oktatói munkát is nehezíti a gyerekek figyelmének megosztása.
 
 
Az öltözőben hagyott ruhákért, értékekért, felszerelésekért nem tudunk felelősséget vállalni!
 
 
A létesítményekben a gyermekek és a kísérők kötelesek betartani a házirendet.
 
A San Marco utcai uszoda Házirendje ITT olvasható,
az OORI uszoda házirendje pedig  ITT olvasható.