Még kérdéses, hogy mikor indulhat az oktatás a San Marco utcai uszodában


A San Marco utcai uszoda a járványhelyzet miatt zárva van, így átmenetileg más, közeli uszodákban tartjuk az óráinkat.

 

Óbudán a TVE Kalap utcai uszodájában

  

- a II. kerületben a Császár-Komjádi Béla Sportuszodában

  

Valamivel távolabb, Budakeszi határában, az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet  uszodájában továbbra is az eddig megszokott módon tartjuk óráinkat a járványhelyzet miatti óvintézkedések betartásával.

 

 

A San Marco utcai helyszín újranyitásakor tanfolyamainkat az augusztusban meghirdetett eredeti órarend és az őszi beiratkozások figyelembe vételével kezdjük majd el. A gyermekeket - a szülőkkel való előzetes egyeztetés után - a San Marco utcai helyszín megfelelő csoportjaiban fogadjuk.

 
 
Ahogy tudunk valamit az újranyitásról, tájékoztatjuk önöket!


 
BALUSWIM Úszóiskola

 

 

 

 

 

Tájékoztató a 2020/21-es tanév „lakossági” úszótanfolyamairól a San Marco utcai uszodában

 

   

Az oktatás helyszíne

 

Óráinkat a San Marco utcában található Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Diákotthon és Gyermekotthon medencéjében (Budapest, III. kerület, San Marco utca 48-50) tartjuk.

A medence a vízhez-szoktatótól a haladó tudásszintig alkalmas úszásoktatásra. 

 

 

Az órák felépítése

 

Óráink ötvenöt percesek, és a következő módon épülnek fel: 45-50 perc fő rész, amelyben a gyerekek tudásszintjüknek megfelelő, lehetőségekhez mérten homogén csoportra osztva sajátítják el az úszás tudományát, majd  5-10 perc szabad játékkal fejezzük be az órát. 

 

 

Az oktatás időpontjai 

 

Óráinkat hétfőtől péntekig, délutánonként 16:00 és 19:00 óra között, illetve szombat délelőtt 10:00 és 12:00 óra között tartjuk.

 

A San Marco utca uszodájának órarendje ide kattintva olvasható

 Tanfolyami díjaink, a befizetés módja

 

A tanfolyami díjak nem naptári hónapokra, hanem fizetési ciklusokra értendők. Ciklusainkat és azok árait az állami ünnepeket, szünnapokat és a tanítási szüneteket is figyelembe véve alakítottuk ki. A befizetés mindig előre, legkésőbb az aktuális ciklus első hetében kell, hogy megtörténjen.

 

Normál létszámú (10-12 fő) csoportoknál, amelyeknél heti két alkalomra hirdettük meg óráinkat: 16.200 Ft (8 alkalom).

Kis létszámú csoportoknál (4-7 fő), amelyeknél heti két alkalomra hirdettük meg óráinkat: 20.600 Ft (8 alkalom).
 

Heti egy alkalomra meghirdetett tanfolyami óráinknál: 10.600 Ft (4 alkalom).
 
 
Vízhez-szoktató tudásszint esetén, szakmai okokból csak kis létszámú csoportokat indítunk.

A tanfolyam díját 4 hetes (szünetek esetén lehet hosszabb) fizetési ciklusokra bontjuk, a tanítási szüneteket és az ünnepeket is figyelembe véve. A befizetés minden ciklus első hetében történik. 

Testvéreknek 5% kedvezményt adunk az úszás díjából. Azok, akik egy félévet előre befizetnek, 10% kedvezményben részesülnek. A két kedvezmény összevonható.
 
 
 
Fizetési módok és feltételek
 
-  A tanév első fizetési ciklusának díját a 08.23. és 09.02. között jelentkezők csak utalással, vagy OTP SZÉP kártya szabadidő zsebből tudják rendezni.
 
-  A 09.02. után jelentkezők az első tanfolyami díjukat csak készpénzben tudják fizetni. 
 
-  A továbbiakban a már regisztrált gyermekek után készpénzben, utalással, és OTP SZÉP kártyával is tudják rendezni az úszás díját. Utalással és SZÉP kártyával történő fizetés esetén az első fizetési ciklus kivételével mindig 2 ciklus díját kell minimum rendezni. A fizetés módja szabadon változtatható a tanév során, az adott fizetési módra vonatkozó szabályok betartásával.

Minden megkezdett fizetési időszakot teljes egészében ki kell fizetni, akkor is, ha a gyermek csak egyszer vesz részt az oktatáson az adott ciklusban. A befizetés mindig előre, legkésőbb az aktuális ciklus első hetében kell, hogy megtörténjen. Akik a befizetési időszak után fizetik be a tanfolyami díjat és ezt nem jelzik előre, azoktól az adott időszakra 10%-kal magasabb tagdíjat kérhetünk.

A hiányzott alkalmak díjának visszatérítésére nincs lehetőség. A gyermekek fejlődése érdekében a hiányzások pótlását biztosítjuk a szabad helyek erejéig. Pótolni csak a befizetett időszakokban, saját csoportétól eltérő csoportban, előre egyeztetett időpontban lehet. A pótlási igényeket legalább két munkanappal előre szükséges jelezni. A tanév során nem pótolt hiányzások átvihetők a következő tanévre a fenti feltételrendszer szerint.

Pénz visszatérítés nincs, azonban, ha valaki befizetett, és az adott fizetési ciklusban minden óráról hiányzott, akkor a következő fizetési időszakban mentesül a fizetés alól, a már befizetett összeg mértékéig, így lejárhatja a hiányzásait.

Hosszan tartó hiányzás esetén egy fizetési ciklus erejéig tartjuk díjmentesen a helyet.

 

 

 

A tanév fizetési ciklusai 2020. szeptember 14-től - 2021. június 12-ig

 

A tanfolyam díját 4 hetes (szünetek esetén hosszabb) ciklusokra bontjuk, a tanítási szüneteket és az ünnepeket is figyelembe véve. A befizetés minden ciklus első hetében történik. 

 

 
1). 09.14-10.03, 3 hét (3/4 ciklus);
 
2). 10.05-11.07, 5 hét, benne őszi szünet (amíg nem oktatunk: 10.23 - 11.01);
   
3). 11.09-12.05;
   
4). 12.07-01.16, 6 hét, benne téli szünet (amíg nem oktatunk: 2020.12.20 vasárnap - 2020.01.03. vasárnap);
 
5). 01.18-02.13;
   
6). 02.15-03.13;
  
7). 03.16-04.17, 5 hét benne tavaszi szünet (amíg nem oktatunk: 04.01-04.06.);
   
8). 04.19-05.15;
 
 9). 05.17-06.12.

  

Amennyiben egy ciklusban kevesebb vagy több órát tartunk, mint az áraknál feltüntetett alkalomszám, akkor annak a ciklusnak a díját arányosan csökkentjük vagy emeljük.                   

Ha a mi hibánkból, vagy rajtunk kívül álló okokból marad el óra (pl: nem áll rendelkezésre medence), úgy a következő fizetési időszak díját arányosan csökkentjük. 

 További információk, fontos tudnivalók az úszásórákról, uszodahasználatról

 

Tanfolyamainkon csak a 4. életévüket betöltött, egészséges, fertőző betegségben nem szenvedő, szobatiszta gyermekeket tudunk fogadni.

Szükséges felszerelések: úszóruha, törölköző vagy köpeny, úszósapka, papucs, hosszú hajú lányoknak hajszárító (Az úszószemüveget csak azoknak engedjük úszás közben használni, akik magabiztosan tudnak tájékozódni nyitott szemmel a víz alatt, de játékidőben minden gyerek felveheti. Ez alól kivételt jelent, ha orvosi igazolást hoznak).


A papucs (váltócipő) a kísérőknek is kötelező.

Bizonyos helyzetekben előfordulhat, hogy a szülői jelenlét nem kedvez az oktatás folyamatának, ezt jelezni szoktuk a szülőknek. Ilyenkor kérjük, tegyenek eleget kérésünknek, és hagyják el a medenceteret, mert a legjobb szándékkal és felkészültséggel végzett oktatói munkát is nehezíti a gyerekek figyelmének megosztása.

Szeretnénk megkérni Önöket arra, hogy ha a tanfolyamra érkező gyermek(ek) ellenkező nemű kísérővel érkeznek, és a gyermek(ek) még nem tud(nak) egyedül öltözni, akkor a kísérő felnőtt nemének megfelelő vagy a koedukált öltözőben öltöztessék át gyermekeiket, hogy nagyobb korú tanítványaink és oktatóink is nyugodtan öltözhessenek. 

Az öltözőben hagyott ruhákért, értékekért, felszerelésekért nem tudunk felelősséget vállalni!

A San Marco utcai intézmény jellege nem teszi lehetővé, hogy a gyerekek és kísérőik önállóan mozogjanak a létesítményen belül, a gyermekek és kísérőik csak az intézmény képviselőjével közlekedhetnek az épületben. Ezért, az órán való részvétel feltétele, hogy legkésőbb az óra kezdete előtt 15 perccel a gyermekek és kísérőik megérkezzenek az Intézet portájára.

 


A San Marco utcai uszoda Házirendje ITT olvasható.

 

 

A járványügyi helyzet miatti új intézkedések

A koronavírus okozta helyzet és az intézmény bentlakásos jellege miatt, a területen működő úszóiskolák tanítványainak és kísérőinek szigorúbb szabályokat kell betartaniuk az elmúlt tanévhez képest. 


- Kérjük csak azokat a gyerekeket kísérjék be, akik nem tudnak önállóan átöltözni az edzés előtt és után, illetve nem tudják egyedül intézni a mosdólátogatást.
 
- Egy gyermeket egy kísérő kísérhet csak alkalmanként.
 
- Elképzelhető, hogy a beléptetés szigorodni fog és a gyermekeknek, illetve kísérőiknek, így a bentlakóéktól külön, eltérő útvonalat kell követniük a portától a medencéig.

 

 

Jelentkezés, beiratkozás


   

Az online jelentkezési lapokat innen érhetik el augusztus 23. 10.00 órától: 


ONLINE JELENTKEZÉSI LAP - SAN MARCO UTCAI USZODA 

 

A San Marco utca uszodájának órarendje ide kattintva olvasható

 

A tanfolyamokkal kapcsolatban az alábbi elérhetőségeken tudnak érdeklődni:

E-mail: baluswim@gmail.com
 
Visontai Balázs: 06 20 523 7771
 
Egervári Hajni: 06 20 523 7505