Ismét le kell állítanunk az úszótanfolyamokat

 


Az Országgyűlés döntése alapján 2020. november 11. szerdától az uszodák is be fognak zárni 30 napra.

 

A gyerekek, szülők és nyilván az Úszóiskolánk érdekében - amíg erre a vonatkozó szabályok, óvintézkedések betartásával lehetőségünk volt - megtartottuk az úszásórákat. Most sajnos kénytelenek vagyunk ismét leállni. Reméljük, hogy a járványhelyzet javul, és valóban "csak" 30 napos lesz a kényszerpihenőnk.

 

Az újrakezdésről azonnal tájékoztatást adunk itt a honlapon és Facebook oldalunkon.

 

Mindenkit örömmel látunk viszont a majdan újrainduló úszásórákon!

Vigyázzanak magukra, egymásra, az egészségükre! 
 Baluswim Úszóiskola 
 
 

 

 

 

Tájékoztató a 2020/21-es tanévben, az OORI uszodában szervezett „lakossági” tanfolyamainkról

 

   

Az oktatás helyszíne

 

Az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet medencéje (OORI, Budapest XII. kerület, Szanatórium utca 19.), vízhez-szoktatótól a haladó tudásszintig alkalmas úszásoktatásra.

 

 

Az órák felépítése

 

Óráink ötvenöt percesek, és a következő módon épülnek fel: 45-50 perc fő rész, amelyben a gyerekek tudásszintjüknek megfelelő, lehetőségekhez mérten homogén csoportra osztva sajátítják el az úszás tudományát, majd  5-10 perc szabad játékkal fejezzük be az órát.

 

 

Az oktatás időpontjai


Óráinkat hétfőtől péntekig, délutánonként 16:00 és 20­­:00 óra között, illetve szombat délelőtt 9:00 és 12:00 óra között tartjuk.

Az OORI uszodájának órarendje ide kattintva olvasható

 

 

Tanfolyami díjaink, a befizetés módja 

  

A tanfolyami díjak nem naptári hónapokra, hanem fizetési ciklusokra értendők. Ciklusainkat és azok árait az állami ünnepeket, szünnapokat és a tanítási szüneteket is figyelembe véve alakítottuk ki. A befizetés mindig előre, legkésőbb az aktuális ciklus első hetében kell, hogy megtörténjen.

  

Normál létszámú (10-12 fő) csoportoknál, amelyeknél heti két alkalomra hirdettük meg óráinkat: 16.200 Ft (8 alkalom).

  

Kis létszámú csoportoknál (4-7 fő), amelyeknél heti két alkalomra hirdettük meg óráinkat: 20.600 Ft (8 alkalom).

  

Heti egy alkalomra meghirdetett tanfolyami óráinknál: 10.600 Ft (4 alkalom).

 

felnőtt csoport díjazása eltér, mert nem tudjuk biztosítani a pótlás lehetőségét. Egy ciklus díja fixen 10.400 Ft és minden alkalom után, amelyen a résztvevő megjelent, további 950 Ft. A csatlakozáskor az első ciklusra előre be kell fizetni a 18.000 forintot, a további ciklusokban pedig mindig a megelőző ciklus hiányzásainak számával csökkentett díjat kell fizetni.

 

 

Vízhez-szoktató tudásszint esetén szakmai okokból csak kis létszámú csoportokat indítunk.

 

 

Testvéreknek 5% kedvezményt adunk az úszás díjából. Azok, akik egy félévet előre befizetnek, 10% kedvezményben részesülnek. A két kedvezmény összevonható.

  

 

 

Fizetési módok és feltételek
 
-  A tanév első fizetési ciklusának díját a 08.23. és 09.02. között jelentkezők csak utalással, vagy OTP SZÉP kártya szabadidő zsebből tudják rendezni.
 
-  A 09.02. után jelentkezők az első tanfolyami díjukat csak készpénzben tudják fizetni. 
 
-  A továbbiakban a már regisztrált gyermekek után készpénzben, utalással, és OTP SZÉP kártyával is tudják rendezni az úszás díját. Utalással és SZÉP kártyával történő fizetés esetén az első fizetési ciklus kivételével mindig 2 ciklus díját kell minimum rendezni. A fizetés módja szabadon változtatható a tanév során, az adott fizetési módra vonatkozó szabályok betartásával.

Minden megkezdett fizetési időszakot teljes egészében ki kell fizetni, akkor is, ha a gyermek csak egyszer vesz részt az oktatáson az adott ciklusban. A befizetés mindig előre, legkésőbb az aktuális ciklus első hetében kell, hogy megtörténjen. Akik a befizetési időszak után fizetik be a tanfolyami díjat és ezt nem jelzik előre, azoktól az adott időszakra 10%-kal magasabb tagdíjat kérhetünk.

A hiányzott alkalmak díjának visszatérítésére nincs lehetőség. A gyermekek fejlődése érdekében a hiányzások pótlását biztosítjuk a szabad helyek erejéig. Pótolni csak a befizetett időszakokban, saját csoportétól eltérő csoportban, előre egyeztetett időpontban lehet. A pótlási igényeket legalább két munkanappal előre szükséges jelezni. A tanév során nem pótolt hiányzások átvihetők a következő tanévre a fenti feltételrendszer szerint.

Pénz visszatérítés nincs, azonban, ha valaki befizetett, és az adott fizetési ciklusban minden óráról hiányzott, akkor a következő fizetési időszakban mentesül a fizetés alól, a már befizetett összeg mértékéig, így lejárhatja a hiányzásait.

Hosszan tartó hiányzás esetén egy fizetési ciklus erejéig tartjuk díjmentesen a helyet.

 

 

A tanév fizetési ciklusai 2020. szeptember 7-től - 2021. június 12-ig

 

A tanfolyam díját 4 hetes (szünetek esetén hosszabb) ciklusokra bontjuk, a tanítási szüneteket és az ünnepeket is figyelembe véve. A befizetés minden ciklus első hetében történik. 

  

1). 09.07.-10.03;

  

2). 10.05.-11.07, 5 hét, benne őszi szünet (amíg nem oktatunk: 10.25. - 11.01.);

   

3). 11.09.-12.05;

   

4). 12.07.-01.16, 6 hét, benne téli szünet (amíg nem oktatunk: 2020.12.20 vasárnap - 2020.01.03. vasárnap);

   

5). 01.18.-02.13;

   

6). 02.15.-03.13;

   

7). 03.16.-04.17, 5 hét benne tavaszi szünet (amíg nem oktatunk: 04.01-04.06.);

   

8). 04.19.-05.15;

   

9). 05.17-06.12.

  

Amennyiben egy ciklusban kevesebb vagy több órát tartunk, mint az áraknál feltüntetett alkalomszám, akkor annak a ciklusnak a díját arányosan csökkentjük vagy emeljük.                   

Ha a mi hibánkból, vagy rajtunk kívül álló okokból marad el óra (pl: nem áll rendelkezésre medence), úgy a következő fizetési időszak díját arányosan csökkentjük. 

 

 

További információk, fontos tudnivalók az uszodahasználatról

 

Tanfolyamainkon csak a 4. életévüket betöltött, egészséges, fertőző betegségben nem szenvedő, szobatiszta gyermekeket tudunk fogadni.

 

Szükséges felszerelések: úszóruha, törölköző vagy köpeny, úszósapka, papucs, hosszú hajú lányoknak hajszárító (Az úszószemüveget csak azoknak engedjük úszás közben használni, akik magabiztosan tudnak tájékozódni nyitott szemmel a víz alatt.  Ez alól kivételt jelent, ha orvosi igazolást hoznak. Játékidőben minden gyerek felveheti az úszószemüvegét.).

A papucs (váltócipő) a kísérőknek is kötelező.

  

Bizonyos helyzetekben előfordulhat, hogy a szülői jelenlét nem kedvez az oktatás folyamatának, ezt jelezni szoktuk a szülőknek. Ilyenkor legyenek szívesek, tegyenek eleget kérésünknek, és hagyják el a medenceteret, mert a legjobb szándékkal és felkészültséggel végzett oktatói munkát is nehezíti a gyerekek figyelmének megosztása.

  

Szeretnénk megkérni Önöket arra, hogy ha a tanfolyamra érkező gyermek(ek), ellenkező nemű kísérővel jönnek, és a gyermek(ek) még nem tud(nak) egyedül öltözni, akkor a kísérő felnőtt nemének megfelelő öltözőben öltöztessék át gyermekeiket, hogy nagyobb korú tanítványaink és oktatóink is nyugodtan öltözhessenek.  

 

Az öltözőben hagyott ruhákért, értékekért, felszerelésekért nem tudunk felelősséget vállalni!

  


Az autóval történő behajtás, parkolás feltételei az OORI területén 

 
 
- Az OORI területére autóval sajnos csak térítés ellenében lehet behajtani, amelynek összegét az OORI mindenkori parkolási szabályzata határozza meg.

- A jelenlegi szabályozás szerint, aki 15 percen belül kihajt gépjárművével, annak bent tartózkodása térítésmentes.

- A 2020/’21-es tanévtől az OORI lehetőséget biztosít kedvezményes behajtásra. Ennek részleteiről a jelentkezési űrlapon olvashat.

 

 

A járványügyi helyzet miatti új intézkedések


A koronavírus okozta helyzet, és az OORI kórházi státusza miatt a területen működő úszóiskolák tanítványainak és kísérőinek szigorúbb szabályokat kell betartaniuk az elmúlt tanévhez képest. Ezek a szabályok a következőek:

 
- Egy gyermeket egy kísérő kísérhet csak alkalmanként.
 
 
- A gyermekek nevére szóló személyes belépő kártya készül, melyet gyalogosan és autóval történő behajtásnál is fel kell mutatni a portaszolgálat dolgozóinak. A gyermekek neve bekerül az OORI nyilvántartásba.(Kérjük az autóval történő behajtás esetén a műszerfal jobb oldalára helyezzék majd ki a kártyát.)
 
 
- A kártyát leghamarabb a legelső alkalommal tudjuk a kísérőknek átadni, ezért az első alkalommal a gyerekek nevét adjuk le a portaszolgálat dolgozóinak és azt bediktálva juthatnak be.
 
 
- Az OORI területén kötelező a MASZK viselése.
 
- Ide kattintva láthatják az OORI kérését a követendő útvonalat, a parkolást és az épületbe való bejutást illetően. Pirossal a bejárattól követendő útvonal, narancssárga színnel az úszóiskolákat látogatók részére fenntartott parkoló, a kék pötty pedig a gyalogosan és az autóval érkezőknek is az épületbe való bejutás helyét jelöli.
 
 
- Az OORI nyomatékosan kéri, hogy csak azok a kísérők tartózkodjanak a medencetérben, akiknek gyermeke az önálló közlekedéshez és mosdólátogatáshoz még kicsi.
 
- A nem a medencetérben tartózkodó szülők a folyosón, a padokon tudják megvárni csemetéiket.
 

Az OORI házirendje  ITT olvasható.

 

 

Jelentkezés, beiratkozás

 

Az online jelentkezési lapokat innen érhetik el augusztus 23. 10.00 órától:

  

ONLINE JELENTKEZÉSI LAP - A REHABILITÁCIÓS INTÉZET (OORI) USZODÁJA

 

Az OORI uszodájának órarendje ide kattintva olvasható

 


A tanfolyamokkal kapcsolatban az alábbi elérhetőségeken tudnak érdeklődni:


E-mail: baluswim@gmail.com
 
Visontai Balázs: 06 20 523 7771
Egervári Hajni: 06 20 523 7505