Ismét le kell állítanunk az úszótanfolyamokat

 


Az Országgyűlés döntése alapján 2020. november 11. szerdától az uszodák is be fognak zárni 30 napra.

 

A gyerekek, szülők és nyilván az Úszóiskolánk érdekében - amíg erre a vonatkozó szabályok, óvintézkedések betartásával lehetőségünk volt - megtartottuk az úszásórákat. Most sajnos kénytelenek vagyunk ismét leállni. Reméljük, hogy a járványhelyzet javul, és valóban "csak" 30 napos lesz a kényszerpihenőnk.

 

Az újrakezdésről azonnal tájékoztatást adunk itt a honlapon és Facebook oldalunkon.

 

Mindenkit örömmel látunk viszont a majdan újrainduló úszásórákon!

Vigyázzanak magukra, egymásra, az egészségükre! 
 


Baluswim Úszóiskola
 
 
 
 

A San Marco utcai uszoda a járványhelyzet miatt zárva van, így átmenetileg más, közeli uszodákban tartjuk az óráinkat.

Az újranyitásig a Császár – Komjádi Sportuszodában oktatunk az alább olvasható feltételek szerint. A San Marco utcai helyszín újranyitásakor tanfolyamainkat az augusztusban meghirdetett eredeti órarend és az őszi beiratkozások figyelembe vételével kezdjük majd el. A TVE és Komjádi uszodákból a gyermekeket - a szülőkkel való előzetes egyeztetés után - a San Marco utcai helyszín megfelelő csoportjaiba integráljuk, de terveink szerint a Komjádi uszodában is tovább tartjuk majd ott megkezdett óráinkat.

 

 

 

 

  

Tájékoztató a 2020/21-es tanév „lakossági” úszótanfolyamairól a Császár-Komjádi Sportuszodában

   

   

Az oktatás helyszíne

 

Óráinkat a Császár-Komjádi Sportuszoda (1023 Budapest, Árpád Fejedelem útja 8.) fedett tanmedencéjében és úszómedencéjében tartjuk. A medencék a vízhez-szoktatótól a haladó tudásszintig alkalmasak úszásoktatásra. 

 

 

Az órák felépítése

 

Óráink ötvenöt percesek, és a következő módon épülnek fel: 45-50 perc fő rész, amelyben a gyerekek tudásszintjüknek megfelelő, lehetőségekhez mérten homogén csoportra osztva sajátítják el az úszás tudományát, majd  5-10 perc szabad játékkal fejezzük be az órát. 

 

 

Az oktatás időpontjai 

 

Óráinkat szombat délelőttönként 10:00 és 12:00 óra között tartjuk.

  

 

Tanfolyami díjaink, a befizetés módja

 

A tanfolyami díjak nem naptári hónapokra, hanem fizetési ciklusokra értendők. Ciklusainkat és azok árait az állami ünnepeket, szünnapokat és a tanítási szüneteket is figyelembe véve alakítottuk ki. A befizetés mindig előre, legkésőbb az aktuális ciklus első hetében kell, hogy megtörténjen. A tanfolyam díját 4 hetes (szünetek esetén lehet hosszabb) – a naptári hónapoktól eltérő - fizetési ciklusokra határoztuk meg, a tanítási szüneteket és az ünnepeket is figyelembe véve. A befizetés minden ciklus első hetében történik.

 

Az úszás díja fizetési ciklusonként 10.000-, Ft/fő.

 
 
 
Fizetési módok és feltételek
 
 
- Jelentkezéskor az első tanfolyami díjukat csak készpénzben tudják fizetni.

- A továbbiakban a már regisztrált gyermekek után készpénzben, utalással és OTP SZÉP kártyával is tudják rendezni az úszás díját. A fizetés módja szabadon változtatható a tanév során, az adott fizetési módra vonatkozó szabályok betartásával.

Minden megkezdett fizetési időszakot teljes egészében ki kell fizetni, akkor is, ha a gyermek csak egyszer vesz részt az oktatáson az adott ciklusban. A befizetés mindig előre, legkésőbb az aktuális ciklus első hetében kell, hogy megtörténjen. Akik a befizetési időszak után fizetik be a tanfolyami díjat és ezt nem jelzik előre, azoktól az adott időszakra 10%-kal magasabb tagdíjat kérhetünk.

A hiányzott alkalmak díjának visszatérítésére nincs lehetőség. A gyermekek fejlődése érdekében a hiányzások pótlását biztosítjuk a szabad helyek erejéig. Pótolni csak a befizetett időszakokban, saját csoportétól eltérő csoportban, előre egyeztetett időpontban lehet. A pótlási igényeket legalább két munkanappal előre szükséges jelezni. A tanév során nem pótolt hiányzások átvihetők a következő tanévre a fenti feltételrendszer szerint.

Pénz visszatérítés nincs, azonban, ha valaki befizetett, és az adott fizetési ciklusban minden óráról hiányzott, akkor a következő fizetési időszakban mentesül a fizetés alól, a már befizetett összeg mértékéig, így lejárhatja a hiányzásait.

Hosszan tartó hiányzás esetén egy fizetési ciklus erejéig tartjuk díjmentesen a helyet.

 

 

A tanév fizetési ciklusai 

 

A tanfolyam díját 4 hetes (szünetek esetén hosszabb) ciklusokra bontjuk, a tanítási szüneteket és az ünnepeket is figyelembe véve. A befizetés minden ciklus első hetében történik. 

   

10.05-11.07, 5 hét, benne őszi szünet (amíg nem oktatunk: 10.26. - 11.01);

 - 11.09-12.05;

- 12.07-01.16, 6 hét, benne téli szünet (amíg nem oktatunk: 2020.12.20 vasárnap - 2020.01.03. vasárnap);

- 01.18-02.13;

- 02.15-03.13;

- 03.16-04.17, 5 hét benne tavaszi szünet (amíg nem oktatunk: 04.01-04.06.);

- 04.19-05.15;

- 05.17-06.12.

  

Amennyiben egy ciklusban kevesebb vagy több órát tartunk, mint az áraknál feltüntetett alkalomszám, akkor annak a ciklusnak a díját arányosan csökkentjük vagy emeljük.                   

Ha a mi hibánkból vagy rajtunk kívül álló okokból marad el óra (pl. nem áll rendelkezésre medence), úgy a következő fizetési időszak díját arányosan csökkentjük. 

 

 

További információk, fontos tudnivalók az úszásórákról, uszodahasználatról

 

Tanfolyamainkon csak a 4. életévüket betöltött, egészséges, fertőző betegségben nem szenvedő, szobatiszta gyermekeket tudunk fogadni.

Szükséges felszerelések: úszóruha, törölköző vagy köpeny, úszósapka, papucs, hosszú hajú lányoknak hajszárító. Az úszószemüveget csak azoknak engedjük úszás közben használni, akik magabiztosan tudnak tájékozódni nyitott szemmel a víz alatt, de játékidőben minden gyerek felveheti. Ez alól kivételt jelent, ha orvosi igazolást hoznak.

A papucs (váltócipő) a kísérőknek is kötelező.

Bizonyos helyzetekben előfordulhat, hogy a szülői jelenlét nem kedvez az oktatás folyamatának, ezt jelezni szoktuk a szülőknek. Ilyenkor kérjük, tegyenek eleget kérésünknek és hagyják el a medenceteret, mert a legjobb szándékkal és felkészültséggel végzett oktatói munkát is nehezíti a gyerekek figyelmének megosztása.

Az öltözőben hagyott ruhákért, értékekért, felszerelésekért nem tudunk felelősséget vállalni!

A gyerekek belépője benne van az árban.

Kérjük legalább 15 perccel az oktatás kezdete előtt érkezzenek meg az uszodába. Kollégánk az óra kezdete előtt 15 perccel kezdi beengedni a gyermekeket az uszodába, és 5 perccel az óra kezdete előtt megy be az uszodába. A KÉSŐKNEK MEG KELL VÁLTANIUK AZ OKTATÁSRA ÉRKEZŐ GYERMEK JEGYÉT IS!

Kérjük készüljenek arra, hogy a környéken a parkolás szombatonként ingyenes, de szombati napokon piac van és sokat elfoglal a parkoló területéből.

A szülők válthatnak kísérőjegyet a pénztárban, Úszóiskolánk nevét bediktálva, ami úszásra nem jogosít és díja 600 forint.
Ha a várakozás ideje alatt úszni is szeretnének, akkor úszójegy vásárlása szükséges.

Öltözködéshez a „lakossági” kabinok állnak rendelkezésre. A szülők eldönthetik, hogy gyermekük felvigye a medencetérbe a ruháit, vagy „szekrénykulcsot” igényel, aminek egyszeri díja és letéti díja van, ennek az összege 600 forint.

 

 

A járványügyi helyzet miatti kérések, intézkedések


A koronavírus okozta helyzet miatt az alábbi, általánostól eltérő szabályokat kell betartaniuk:

- a belépő személyek hőmérsékletét a Császár – Komjádi uszoda személyzete megméri;

- az uszoda szabályai az előtérben egyelőre maximáltan 5 perc várakozást tesznek lehetővé, de a büfé nyitva van;

- a kísérőjegyet váltó szülők nem tartózkodhatnak a medencetérben.

Kérjük csak azokat a gyerekeket kísérjék be, akik nem tudnak önállóan átöltözni az edzés előtt és után, illetve nem tudják egyedül intézni a mosdólátogatást!

 

 

Jelentkezés, beiratkozás


   

Az online jelentkezési lapot innen érhetik el: 

ONLINE JELENTKEZÉSI LAP - LAKOSSÁGI TANFOLYAM,  KOMJÁDI USZODA 

 

 A tanfolyamokkal kapcsolatban az alábbi elérhetőségeken tudnak érdeklődni:

 
E-mail: baluswim@gmail.com
 
Visontai Balázs: 06 20 523 7771
 
Egervári Hajni: 06 20 523 7505