Ismertető a Baluswim Úszóiskola 2019-es, III. kerületi nyári napközis úszótáborairól 

 

 

Idén a III. kerületi nyári sporttáborainkat ismét a Fővárosi Vízművek Békásmegyeri Oktatási- és Sportközpontjában (Vízmű táborban) tartjuk. A létesítmény 25 méteres úszómedencével, oktatásra alkalmas gyermekmedencével és gondozott zöldterülettel várja a gyerekeket.

 

A nyári táborok helyszíne: Fővárosi Vízművek Békásmegyeri Oktatási- és Sportközpont (1039 Budapest, Királyok útja 289.)

 

 

Akinek a Vízmű tábor megközelítése nehézséget jelent, annak felkínáljuk a lehetőséget, hogy az első hat hétben külön díjért, a San Marco utcából (1034 Budapest, San Marco u. 48.) reggel a Vízmű Sporttelepre, délután pedig vissza a San Marco utcába - a hatályos törvényeknek megfelelő, különjárati gyermekek szállítására alkalmas autóbusszal - visszük oda és vissza a gyermeke(i)t.

 

 

Amennyiben gyermeküket közvetlenül a Vízmű tábor helyszínére hozzák és oda is jönnek érte, abban az esetben gyermekük a Vízmű tábor jelentősen kedvezőbb árán vehet részt táborunkban.

 

 

A tábor programja

 

A táborokban az úszás mellett különböző szabadidős és sport tevékenységeket ismertetünk meg a gyerekekkel (kézműveskedés, tenisz, lovaglás, öttusa, vízilabda). A medence nyitott, és az időjárás miatt a szabadtéri programok változhatnak.

 

A tábor egyes turnusaiban (ezeket a heteket a turnusoknál jelöltük) a délelőtti úszásóra keretén belül játékos, ugyanakkor fejlesztő hatású vízilabda előkészítő feladatokat is adunk a haladóbb tudású gyerekeknek.

 

A táborban a gyermekek érkezés után reggeliznek, a délelőtti úszás és sportprogramokat követően, délben közösen ebédelnek, majd a délutáni úszásig pihenéssel, csendes játékkal töltik az időt. A délutáni úszás után uszonnáznak, majd a szülők érkezéséig oktatóink felügyelete mellett szabadon játszanak. 

 

 

 

Fontos információk – szabályok 

 

 

A táborokban csak az 5. életévét betöltött, szobatiszta, egészséges, fertőző betegségben nem szenvedő gyermekeket tudunk fogadni, ezért kérjük egy 4 napnál nem régebbi szülői nyilatkozattétel leadását a gyermek egészségügyi állapotáról, a turnusok első napján. A nyilatkozattétel letölthető a weblapunkról, de a táborokban a táborvezetőktől is átvehető.

 

 

Amennyiben a gyermek valamilyen allergiában (étel, ital, rovarcsípés stb.) szenved, vagy valamilyen nem fertőző betegségre rendszeresen gyógyszert szed, vagy bármilyen okból diétát kell tartania, a beiratkozáskor kérjük, hogy erről írásban tájékoztassanak minket az űrlapon vagy a jelentkezési lapon. A tájékoztatás elmulasztásából fakadó következményekért nem tudunk felelősséget vállalni.

 

 

A táborok programjaiban való részvétel feltétele, hogy a gyermekek szót fogadjanak és betartsák a táborok dolgozóinak és a külsős programok szervezőinek utasításait. Ezek hiányában a szülőre hárul minden felelősség a gyermeküket érő és az általa okozott károkat illetően, ezen felül a gyermek kizárható a további programokból. Az esetleges külsős programokra a gyermekeket külön busszal szállítjuk. Amennyiben a külsős program lovaglás, az esetben a lovas foglalkozásokon a gyermekek kizárólag a szülők felelősségére vesznek részt.

 

 

 

 

 

 A táborok kezdési időpontjai, érkezés, távozás

 

  

A közvetlenül a Vízmű táborba érkező gyerekeket 7:30 és 8:30 óra között fogadjuk a Békásmegyeri Oktatási- és Sportközpont ebédlőjében.

 

Egy turnus 5 napig, hétfőtől péntekig tart. A San Marco utcában gyülekező és onnan távozó gyerekeket 7:30 és 8:30 között fogadjuk a San Marco utcai diákotthon portájánál. 

 

A gyerekekért délután 16:00 órára legyenek szívesek megérkezni a San Marco utcába vagy a Vízmű táborba.

 

Érkezéskor és távozáskor legyenek szívesek jelentkezni a pedagógusoknál! Amennyiben egy gyermek egyedül mehet haza vagy/és korábban kell elmennie, azt kérjük, írásban jelezzék legkésőbb aznap reggelig.

 

A gyermekek és a szülők a San Marco utcai iskola jellege miatt nem mozoghatnak önállóan a létesítményben, ezért tartjuk a gyülekezőt a portán.

 

 

 

Turnusaink kezdési időpontjai

 

  

 

 Ezeken a heteken van „buszos transzfer”:

 

 

1) június 17. (vízilabda előkészítővel)
2.) június 24. (vízilabda előkészítővel)
3.) július 1. (vízilabda előkészítővel)
4.) július 8. (vízilabda előkészítővel)
5.) július 15.
6.) július 22.

 
Ezeken a heteken nincs buszos „transzfer”:
 
7.) július 29. (vízilabda előkészítővel)
8.) augusztus 5.
9.) augusztus 12. 

    

 

 

A Vízmű táborok díjai

 

Ha gyermekét közvetlenül a Vízmű táborba hozza, akkor a tábor díja a tavalyival megegyező módon egy turnusra 19.500.- forint/fő. Testvéreknek, egyidejű részvételük esetén a tábor kedvezményes ára turnusonként 18.500.- forint/fő.

Ha a gyerekeket mi szállítjuk a San Marco utcából és vissza, a tábor díja egy turnusra a Vízmű táborban: 31.900.- forint/fő. Testvéreknek egyidejű részvétel és a tábordíj egyidejű befizetése esetén 2.000 Ft/fő kedvezményt biztosítunk.

Hiányzás esetén nincs lehetőség pénz visszatérítésére, betegség esetén sem. A hiányzott napokat viszont előzetes egyeztetés után pótolhatják az 2019-es nyári táboraink utolsó napjáig bármelyik táboros helyszínünkön, az étkezés napi díját (1600 Ft/fő/nap újra kifizetve).

A táborok heti díja az eltérő étrendet követő gyermek esetében magasabb lehet.
 
 

 

Hasznos tudnivalók a táborozáshoz

 

Turnusonként maximum 30 gyermek jelentkezését fogadjuk el.

  

A táborban szükséges felszerelések: papucs, törülköző, fürdőruha, úszósapka, tornacipő, szúnyog és kullancsriasztó, 0,5 literes kulacs, rövidnadrág, póló, tréningruha, naptej, papír zsebkendő, hajszárító (hosszú hajúaknak). A lovas programok napján kerékpáros, vagy lovas sisak, hosszú nadrág.

 

 

 

 

Külön ételt és italt a táborban a gyermekek nem fogyaszthatnak, ezért kérjük, ne csomagoljanak nekik és pénzt se küldjenek velük.

A táborban a gyermekek ruháiért, értékeiért, felszereléséért nem tudunk felelősséget vállalni, ezért kérjük, mobiltelefont, pénzt ne küldjenek velük. Ha ez mégis feltétlenül szükséges, mert pl. önállóan közlekednek a gyerekek akkor értékeiket mindig adják le a táboroztató kollégáknak.

 

 

A tábor megkezdése előtt kérjük, olvassák el az intézmény házirendjét, amit honlapunkon (www.baluswim.hu) a „Tudnivalók” menüpont alatt is megtalálnak. 

 

 

Az intézmények teljes területén tilos a dohányzás!

 

 

A változtatás jogát fenntartjuk.

 

 

 

 

 

Jelentkezés, beiratkozás

  

 

Érdeklődni a táborokkal kapcsolatban folyamatosan tudnak az alábbi elérhetőségeken:

 

E-mail: baluswim@gmail.com

 

 Visontai Balázs: 06 20 523 7771

Egervári Hajni: 06 20 523 7505

 

  

Beiratkozni az elektronikus ONLINE ŰRLAP kitöltésével majd beküldésével, vagy a tábor helyszínén a táboroztató kollégáktól (a reggeli érkezés és a délutáni távozás idején) átvehető/átadható JELENTKEZÉSI LAP kitöltésével, és minimum 50% előleg befizetésével, illetve átutalásával tudnak a szabad helyek erejéig.