Ismertető a Baluswim Úszóiskola 2020-as, Külkerparkba szervezett tematikus nyári napközis táborairól 
 
 
 
A nyári táborok helyszínei:
    
Az úszó és a sportfoglalkozások (kivéve lovaglás) helyszíne: Külkerpark - Sport-, és Szabadidőpark, Budapest, Budakeszi út 73c, 1021. 
 
 
A lovaglás helyszíne a 2. és 3. turnusban (június 22-től 26-ig és
június 29-től július 3-ig):
Budakeszi Lovarda, 2092 Budakeszi Patak sor, a budakeszi Tesconál épült szennyvíztisztító felé vezető új aszfalt úton érdemes érkezni a lovardába. 
 
 
A tábor programja
 
A táborban a gyerekekkel szakképzett oktatók foglalkoznak, két sportfoglalkozást tartunk, és háromszori étkezést biztosítunk. A turnusok napirendjéről ide kattintva tájékozódhat.
 
Úszásóráinkon a gyerekek tudásszintjének megfelelő csoportokban történik az úszás oktatása, meglévő tudásuk fejlesztése. Úszó táborainkban a gyermekek délelőtt és délután is 55 perces órán vesznek részt. 
Tematikus spotfoglalkozásainkon a gyermekek tudása, tapasztalata figyelembevételével alakítják oktatóink az órák tartalmát. Az új mozgásformák oktatásánál figyelmet fordítanak az érdeklődés felkeltésére, a mozgás, játék örömének megélésére.  
Táborunk lovas foglalkozásain a lovaglás, a lóval való bánásmód, helyes viselkedés alapjait sajátítják el a gyermekek. A lovas táborok alkalmával reggelente, a lovardába érkezve a gyermekek reggeliznek, a délelőtti lovas programokat követően különbusszal mennek át az uszodába, ahol közösen ebédelnek. A délutáni úszásig pihenéssel, csendes játékkal töltik az időt. A délutáni úszás után uzsonnáznak, majd a szülők érkezéséig oktatóink felügyelete mellett szabadon játszanak. 
 
Az időjárás miatt a szabadtéri programok változhatnak.
 
 
 
A táborok kezdési időpontjai, érkezés, távozás
  
Egy turnus 5 napig, hétfőtől péntekig tart. A táborba érkező gyerekeket a Külkerparkban fogadjuk 8:00 és 8:30 között (a lovaglós heteken a lovardában), és a Külkerparkban adjuk át a szülőknek. Amennyiben reggel korábban hozná gyermekét, ezt kérjük jelezze a megfelelő helyen, a jelentkezés során. A gyerekekért délután legkésőbb 16:30 órára legyenek szívesek megérkezni! 
 
Érkezéskor és távozáskor legyenek szívesek jelentkezni a pedagógusoknál! Amennyiben egy gyermek egyedül mehet haza, vagy/és korábban kell elmennie, azt kérjük, legkésőbb aznap reggel írásban jelezzék a pedagógusoknál! 
 
  
 
A táborok időpontjai, tematikája, árai
 
2020-ban új árképzést vezetünk be, ami egyaránt kedvez a testvéreknek és az egykéknek! 
 10 és 14 fő között alkalmazzuk az első helyen feltüntetett árat, második helyen jelölve a 15 fő feletti befizetés esetén, minden táborozónak járó kedvezményes árat!   
 
   
1.) Június 15. ÚSZÓ és TENISZ. 35.900 Ft/fő/turnus, 15 főtől 33.900 Ft/fő/turnus. 
 
 
2.) Június 22. LOVAS és ÚSZÓ. 45.900 Ft/fő/turnus, 15 főtől 41.500 Ft/fő/turnus.
Reggel a gyülekező a lovardában (a lovarda címe: 2092 Budakeszi Patak sor, a Budakeszi Tesconál épült szennyvíztisztító felé vezető, új aszfalt úton érdemes érkezni a lovardába), a gyermekeket a lovardából a Külkerparkba különbusszal szállítjuk. Délután elvitel a Külkerparkból. 
 
 
3.) Június 29. LOVAS és ÚSZÓ. 45.900 Ft/fő/turnus, 15 főtől 41.500 Ft/fő/turnus.
Reggel a gyülekező a lovardában (a lovarda címe: 2092 Budakeszi Patak sor, a Budakeszi Tesconál épült szennyvíztisztító felé vezető, új aszfalt úton érdemes érkezni a lovardába), a gyermekeket a lovardából a Külkerparkba külön busszal szállítjuk. Délután elvitel a Külkerparkból. 
 
 
4.) Július 6. ÚSZÓ. 32900 Ft/fő/turnus, 15 főtől 30900 Ft/fő/turnus.
 
 
5.) Július 13. ÚSZÓ és TENISZ.  35.900 Ft/fő/turnus, 15 főtől 33.900 Ft/fő/turnus.
 
 
6.) Július 20. ÚSZÓ. 32900 Ft/fő/turnus, 15 főtől 30900 Ft/fő/turnus.
 
 
7.) Július 27. ÚSZÓ és TENISZ.  35.900 Ft/fő/turnus, 15 főtől 33.900 Ft/fő/turnus.
 
 
8.) Augusztus 3. ÚSZÓ. 32900 Ft/fő/turnus, 15 főtől 30900 Ft/fő/turnus.
 
 
9.) Augusztus 10. ÚSZÓ. 32900 Ft/fő/turnus, 15 főtől 30900 Ft/fő/turnus.
 
 
10.) Augusztus 24. ÚSZÓ. 32900 Ft/fő/turnus, 15 főtől 30900 Ft/fő/turnus. 
 
 
A táborok heti díja az eltérő étrendet követő gyermek esetében magasabb 1800 forinttal/fő/hét.
 
  
A jelentkezés feltételei: Az űrlap kitöltése, beküldése és a választott turnus(ok) díjának minimum 50%-os befizetése.
 
 
 
Lemondás és visszatérítés
 
- A választott turnus kezdetét megelőző szerda 12:00 óráig van lehetőség a tábor lemondására és az előleg teljes visszaigénylésére. A lemondást kizárólag e-mail-ben lehet jelezni a baluswim@gmail.com e-mail címen.
 
- A választott turnus kezdetét megelőző péntek 16:00 óráig van lehetőség a tábor lemondására, ez esetben az előlegből levonjuk az étkezés díját, 9000 Ft/fő/turnus, és a fennmaradó összeget térítjük vissza. A lemondást kizárólag e-mail-ben lehet jelezni a baluswim@gmail.com e-mail címen.
 
- Ha a lemondás a választott turnus előtti pénteken 16:00 óra után érkezik be hozzánk, akkor az előleg visszatérítésére nincs lehetőség. A hiányzott napok viszont előzetes egyeztetés után pótolhatók 2020. nyarának utolsó táboros napjáig, bármelyik táboros helyszínünkön, a szabad helyek erejéig, az étkezés díját (1.800 Ft/fő/nap) újra kifizetve.
 
 

A táborok minimum 10 fő jelentkezése és befizetése esetén valósulnak meg, maximum 30 főt tudunk fogadni. 

 

 
Fontos és hasznos információk, tudnivalók, szabályok
 
A táborokban csak az 5. életévüket betöltött, szobatiszta, egészséges, fertőző betegségben nem szenvedő gyermekeket tudunk fogadni, ezért kérjük egy 4 napnál nem régebbi szülői nyilatkozattétel leadását a gyermek egészségügyi állapotáról a turnusok első napján.
A nyilatkozattétel ide kattintva letölthető, de a táborban a táborvezetőtől is átvehető.
 
Amennyiben a gyermek valamilyen allergiában (étel, ital, rovarcsípés stb.) szenved, vagy valamilyen nem fertőző betegségre rendszeresen gyógyszert szed, vagy bármilyen okból diétát kell tartania, a beiratkozáskor kérjük, hogy erről írásban tájékoztassanak minket az űrlap erre vonatkozó részén vagy a „megjegyzés” rovatban. A tájékoztatás elmulasztásából fakadó következményekért nem tudunk felelősséget vállalni. 
 
A tábor programjaiban való részvétel feltétele, hogy a gyermekek szót fogadjanak és betartsák a tábor dolgozóinak és a külsős programok szervezőinek utasításait. Ezek hiányában a szülőre hárul minden felelősség a gyermeküket érő és az általa okozott károkat illetően, továbbá a gyermek kizárható a további programokból. A lovagláson a gyermekek kizárólag a szülők felelősségére vesznek részt. 
 
Tekintettel a COVID-19 által okozott helyzetre, a programokat, helyszíneket illetően fenntartjuk a változtatás jogát, az esetleges módosításokról természetesen tájékoztatást adunk.
 
 
Az időjárás miatt a szabadtéri programok változhatnak. 
 
A táborban szükséges felszerelések: papucs, törülköző, fürdőruha, úszósapka, tornacipő, rövid nadrág, póló, szúnyog és kullancsriasztó, 0,5 literes SAJÁT kulacs, étkészlet (kanálgép), ha van, névvel ellátva, naptej, papír zsebkendő, kézfertőtlenítő, maszk (kendő, sál, vagy egyéb alkalmas megoldás), hajszárító (hosszú hajúaknak); lovas foglalkozásokon: lovas vagy kerékpáros sisak, hosszú nadrág, zárt cipő, és ha van, hátprotektor.  
 
Külön ételt és italt a táborban a gyermekek nem fogyaszthatnak, ezért kérjük, ne csomagoljanak nekik. 
A táborban a gyermekek ruháiért, értékeiért, felszereléséért nem tudunk felelősséget vállalni, ezért amennyiben lehet, pénzt és mobiltelefont ne küldjenek a gyerekekkel. Ha mégis feltétlen szükséges, mert pl. önállóan közlekednek a gyerekek akkor értékeiket mindig adják le a táboroztató kollégáknál. 
 
A tábor megkezdése előtt kérjük, ide kattintva olvassák el a KÜLKERPARK házirendjét! 
 
A lovardában elvárt biztonsági és viselkedési szabályokat a lovas oktatók fogják megismertetni a gyerekekkel. 
 
A KÜLKERPARK területére a gépkocsival történő behajtás a gyermekek "átadásáig-átvételéig" ingyenes, hosszabb tartózkodás esetén viszont csak térítés ellenében lehetséges, az intézmény teljes területén tilos a dohányzás! 
 
 
 
Jelentkezés, beiratkozás 
 
Érdeklődni a táborokkal kapcsolatban folyamatosan tudnak az alábbi elérhetőségeken:
 
E-mail: baluswim@gmail.com
 
Visontai Balázs: 06 20 523 7771
 
Egervári Hajni: 06 20 523 7505
 
 
Beiratkozni az elektronikus ONLINE ŰRLAP kitöltésével majd beküldésével, és minimum 50% előleg befizetésével, illetve átutalásával tudnak a szabad helyek erejéig.